Absolventi ZUŠ Kaplice

17 absolventů ukončilo úspěšně první stupeň (po sedmi letech studia) nebo druhý stupeň (po jedenácti letech studia) na ZUŠ Kaplice.


Absolventi ZUŠ Kaplice
Mgr. Anežka Opekarová 23.7.2017 4762x Zprávy

Absolventi ZUŠ 2016/17

Absolventi prvního stupně:

Matěj Dušek – kytara (vyučující V. Čížek), Matyáš Plch – kytara (vyučující Mgr. M. Neckář), Kristýna Chlaňová, Martina Morová, Tereza Sytařová, Šimon Tomečka – klavír (vyučující L. Schwarz), Adéla Petroušková – klavír (vyučující Mgr. R. Kahovcová), Tomáš Krutský, Van Anh Nguyen – housle (ze třídy M. Bůžkové) Anna Mičanová – housle (ze třídy Mgr. A. Opekarové). Výtvarný obor absolvoval Pavel Štifter – ze třídy Mgr. J. Lorence.

Absolventi druhého stupně:

Magdaléna Janiová – kytara (vyučující V. Čížek), Lukáš Keist, Benjamin Peraus a Johana Schwarzová – klavír (vyučující L. Schwarz), Kristýna Mocková – zobcová flétna (vyučující V. Klabouch) a Marek Kozak – první absolvent druhého stupně naší školy ve hře na kontrabas (vyučující P. Vyroubal).

Neodpustím si malou statistiku – průměrný absolvent druhého stupně strávil ve škole se svým vyučujícím 440 hodin – to je 55 pracovních dnů. Připočteme-li k tomu hodiny domácí přípravy – které jsou velmi individuální, čas strávený v souborech, na koncertech a v hodinách hudební nauky… poslechla jsem si všechny závěrečné koncerty žáků, rozhodně to nebyla práce marná, jsem mile potěšena kolik osobností naše škola ovlivnila a zanechala v nich hudební stopu… přeji jim, ať se jim investovaný čas vrací ve formě radosti z hudby…

 

Miniaturní statistika aneb školní rok 2016/17 na ZUŠ v číslech

369 žáků, 45 účastníků kurzů, 55 studentů Akademie umění a kultury

17 absolventů

72 koncertů a vystoupení, 4 výstavy

Akademie umění a kultury

Kromě tradiční výuky probíhala v letošním školním roce poprvé Akademie umění a kultury, do školy přibylo 55 studentů ve věku 55+ , studujících hru na hudební nástroje, zpěv, výtvarný obor a kombinované studium. Studenti se účastnili koncertů, výstav a pracovali každý dle svých sil. Škola se stala prostorem pro sdílení umění, kultury a vzájemné obohacování napříč generacemi. Přeji všem studentům, aby jim jejich energie a studijní elán vydržely, a doufám, že pro ně bude naše škola místem, kam se těší.

 

Další informace na www.zuskaplice.cz

za ZUŠ Mgr. Anežka Opekarová