Cestovatelský veletrh

Výstaviště v Brně, Praze i Bratislavě a dalších městech hostí každoročně veletrhy cestovního ruchu, které slouží jak vystavovatelům nabízejícím turistické produkty (ať už jsou to turistické destinace, kraje, města či podnikatelé), ale i zájemcům o zajímavé tipy na výlety a trávení dovolené, kteří zde sbírají inspiraci.


Cestovatelský veletrh
KIC Kaplice 24.1.2017 3801x Reportáže

Stánky jednotlivých oblastí, cestovek a produktů s cestováním spjatých nabízejí nepřeberné množství tipů ať už formě letáků, propagačních materiálů, osobního popovídání se zástupcem z dané oblasti nebo ve formě originálních programů se živými vstupy, testováním a ochutnáváním ...

Ve dnech 19. až 22. ledna se region Jižní Čechy prezentoval s turistickou nabídkou na brněnském výstavišti na veletrhu cestovního ruchu Go a Regiontour Brno 2017. Jihočeská centrála cestovního ruchu pojala výstavní prostor ve stylu „stromu fantazie“, pod jehož kmenem se představovalo 10 destinačních oblastí: Česká Kanada, Třeboňsko, Novohradsko-Doudlebsko, Českobudějovicko-Hlubocko, PodKletí, Lipensko, Toulava, Prácheňsko a Pošumaví, Šumavsko a Písecko. Hlavním mottem projektu Jižní Čechy pohodové, jenž se na mezinárodním brněnském veletrhu představil, je klid a relaxace. Projekt je zaměřen především na propagaci turistických cílů na jihočeském venkově.

V rámci destinace Novohradsko-Doudlebsko se prezentovala města a obce Nové Hrady, Borovany, Trhové Sviny, Velešín, Benešov nad Černou a Kaplice. Kaplice lákala především na Galerii Krampus, která se již stala vyhledávanou turisty z celé republiky a navštívilo ji do dnes pět tisíc čtyřista návštěvníků. Kaplice vydala v loňském roce nový materiál s tipy na výlety, otevřela půjčovnu elektrokol a elektroskútrů ve spolupráci se společnosti E.ON a prospekty s vybranými cyklotrasami se také staly součástí výstavního stánku oblasti nejjižnějšího cípu Čech.

Dle statistik navštívilo výstavní veletrh přes 30 tisíc návštěvníků, kteří zde hledali tipy pro svou dovolenou. Velký zájem byl o cyklotrasy, ale i možnosti pěších výletů na Novohradsku.