Elektromobil opět jezdil po Kaplicku

Město Kaplice a jeho Kulturní a informační centrum v těchto dnech opět testuje elektromobil SMART FORTWO ED, zapůjčený energetickou společností E.ON.


Elektromobil opět jezdil po Kaplicku
23.4.2019 2828x Reportáže

Se společností E.ON velmi dobře spolupracujeme už po dobou tří let. Účelem této spolupráce je propagace elektromobility a energetické efektivity a užívání elektromobilu Kulturním a informačním centrem při různých aktivitách. 

Elektromobil jsme měli zapůjčený už v loňském roce, kdy nám pomáhal při rozvážení propagace do širokého okolí, ať už na kulturní akce v měsíci červnu nebo s materiály k půjčovně kol a skútrů či ke galerii Krampus po penzionech celého Novohradska a Českokrumlovska a své využití si našel i při pořádaných akcích. Letos jsme jej opět po dobu jednoho měsíce využívali k rozvážení propagačních materiálů, kulturních pozvánek a letáků po celém Kaplicku i Novohradsku. Zúčastnili jsme se s elektromobilem školení Smart Cities o nových technologiích pro obce.

Pro budoucnost je využívání těchto elektromobilů vynikající volba. Je šetrné k životnímu prostředí. Auto má velmi tichý chod a jednou z jeho výhod je i to, že se během cesty samo dobíjí.