Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Hry bez hranic

V sobotu 9. května 2015 vyrazila Kaplice do boje na tzv. Hry bez hranic aneb Otevírání letní turistické sezony na Novohradsku, na kterých se už na sedmý pokus utkala s ostatními obcemi Novohradského podhůří...


Hry bez hranic
Infocentrum Kaplice 22.5.2015 4443x Reportáže

Uspořádání sedmého ročníku se po Nových Hradech, Benešově nad Černou, Dolním Dvořišti, Pohorské Vsi, Horní Stropnici a Kaplici pořadatelsky ujalo město České Velenice. Z Kaplice jsme i my vyslali pětičlenné družstvo, s cílem samozřejmě alespoň zvítězit! 

Discíplíny, v kterých se zástupci novohradských obcí poměřovaly, se skrývaly pod jmény: "Chyť si svůj signál" (chytali jsme signál vyřazeným mobilním telefonem, aneb kdo dohodí blíž k příjimači signálu),     "Českovelenické menu" (asijská kuchyně ve třech chodech - bezkonkurenční vítězství v podání kaplického týmu!), "Jede jede mašinka…" (aneb kdo ještě dnes umí hledat v tištěných jízdních vlakových řádech - my ne, jeden spoj při přestupech naší trasy ne a nebyl k nalezní, až jsme tvůrce hry podezírali, že nám zadal neexistující spojení), "Hasič nebo nádražák?" (aneb jak převléci figurínu, která se vám rozpadá na kousky těla v rukou, z mundúru nádražáka, do uniformy hasiče. Na čas... ), disciplína „150“ (jedou jedou hasiči, sympatický úkol na rychlost, zručnost, proudem ručně napumpované vody sestřelit několik barevných plechovek - Kaplice prohrála jen o jedinou sekundu o nejrychlejší čas), "Pěnová show" (ukryté lahve v pěně mohly přinést body do konečného sčítání a Kaplici přinesly opravdu hodně!) Přesto to na vítězství nemohlo stačit a tak jsme za Kaplici vyválčili třetí místo. Celkové vítězství braly České Velenice, druhé skončily Nové Hrady.

Na fotografie z akce se můžete podívat ve fotogalerii, autorkou záběrů je Helena Jabůrková.