Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Judistka Renata Zachová

přivezla z Evropského poháru domů bronz.


Judistka Renata Zachová
Libor Štěpánek 27.3.2017 3908x Ze sportu

Španělská metropole Fuengirola o víkendu 18. – 19. 2. 2017 hostila další turnaj European Judo Cup, který je světovou federací judo zařazen do světové tour kadetů. Během dvoudenního programu se na tatami představilo 423 závodníků a závodnic z 21 zemí.

Své síly si s mezinárodní konkurencí změřila též Renata Zachová, pro kterou to byl první reprezentační start v letošní sezóně. Hned v úvodu je třeba podotknout, že tento start byl pro ni vydařený.

Renata startovala v hmotnostní kategorii do 57 kg, oproti loňsku v kategorii vyšší, kde se prezentovalo 32 závodnic. V prvním kole přešla přes PiqueSalvat (ESP), i v druhém kole Renata zabodovala, kdy před časovým limitem porazila Kropskou (POL). První a zároveň jediná chyba v turnaji přišla v souboji o turnajové semifinále s Hooi (NED), což naši závodnici stálo vítězství a lepší konečné umístění. V opravných bojích pak ale postupně porazila Marchisio (ITA) a Oliver Ferra (ESP), čímž si zajistila účast v souboji o bronz. Renata se ve finálovém bloku o cenný kov poprala s další italskou závodnicí, kterou byla Pedrotti. Utkání v základním čase skončilo nerozhodně a muselo se tak pokračovat v GoldenScore, kdy hned v úvodu česká závodnice zápas rozhodla ve svůj prospěch, a to když po jedné z akcí získala hodnocení wazzari. S celkovou zápasovou bilancí 5 výher a 1 prohra Renata Zachová vystoupala na bronzový stupínek a mohla se tak radovat z první letošní medaile na tour. Do světového žebříčku si Renata připsala prvních 40 bodů. Nyní šestnáctiletá Zachová absolvuje tréninkový camp v Andalusii.