Kaplické gymnázium obhájilo titul Ekoškola

Ve čtvrtek 18. června 2015 si v Praze zástupci Ekotýmu kaplického gymnázia již podruhé převzali titul Ekoškola. Titul jsme v únoru úspěšně obhájili a společně s desítkami dalších škol v České republice a tisíci po celém světě se můžeme pyšnit tím, že jsme malým krůčkem přispěli ke snížení zátěže životního prostředí.


Kaplické gymnázium obhájilo titul Ekoškola
Adéla Fischerová 8.7.2015 3935x Zprávy

 

Slavnostní předávání titulu se odehrálo ve Valdštejnském paláci, jehož prostory pro tuto událost propůjčil Senát Parlamentu České republiky, který v paláci sídlí. Akce to byla skutečně majestátní a oceněných škol bylo tolik, že se předávání muselo odehrát hned dvakrát v různých časech. Obdrželi jsme vlajku, která bude vystavena ve vestibulu školy, smaltovanou ceduli, která pravděpodobně ozdobí budovu zvenčí a tašku plnou dárků, které nám věnovala společnost IKEA, generální partner programu Ekoškola.

Součástí programu byla také prohlídka Valdštejnského paláce s odborným výkladem, což mě osobně velmi potěšilo. Ke konci prohlídky jsme dokonce měli možnost pozorovat právě probíhající jednání Senátu a poslechnout si velmi protichůdné názory ohledně povinnosti očkování. Sdružení Tereza si pro žáky oceněných škol připravilo i odpolední program, jehož cílem bylo poznat se navzájem se členy ostatních Ekotýmů a případně načerpat inspiraci pro další činnosti.

Za celý kaplický Ekotým můžu říci, že si ocenění velmi vážíme a rozhodně se budeme ze všech sil snažit ho obhájit i v dalších letech. Tímto děkujeme všem, kteří nám k jeho získání jakýmkoli způsobem dopomohli.


    Beauty day

    Beauty day

    Ve spolupráci s Fashionlovers jsme hlavně pro ženy uspořádali 16.2.2019 v kino kavárně ...

    Zprávy