Kolem kolem Kaplicka 2017

Poslední ročník cyklistické akce Kolem kolem Kaplicka, kterou už 14 let zahajujeme letní sezonu ve městě, měl tentokrát start i cílovou rovinku na kaplickém koupališti. Zúčastnilo se jej 63 cyklistů od nejmladších až po seniory.


Kolem kolem Kaplicka 2017
KIC Kaplice 28.6.2017 3510x Reportáže

Na výběr měl každý účastník ze tří tras. Nejkratší byla určená hlavně dětem. 6,5 km dlouhá trasa vedla po nové in-line stezce na Zámeček, v jehož okolí se nacházela jednoduchá bojová stezka s malou pátrací akcí. Nejmladšímu cyklistovi byly 4 roky. Úkol splnily všechny děti a v cíli na ně čekalo losování o ceny. 

Severní trasa o délce cca 30 km vedle přes Výheň, Zvíkov, Zubčice, Věžovatou Pláň a mohla být zpestřena horskou prémií - výjezdem na Polušku. Na tuto trasu se vydalo 19 cyklistů (nejmladšímu bylo 6 let).

Jižní trasa, nejdelší ze všech tří, 40 kilometrová trať přes Cetviny a Malonty, byla nejžádanější. Na její různorodé povrchy se vypravilo 24 účastníků. Tady se jako prémie hledal vodní kámen mezi Cetvinami a Janovou Vsí. Najít ho byl ovšem pro vysokou trávu a náročnost opravdový oříšek. O to větší odměna pro ty závodníky, kteří vodní mísu pod ztepilým jasanem objevili...

Ve spolupráci se společností E.ON byly v cílové rovince připraveny zkušební jízdy. Bylo možné si vyzkoušet jízdu na elektrokolech, elektrokoloběžce (která se po téměř tři hodiny jízd nezastavila), v elektrovozidle a také na elektroskútrech. Zájem byl velký. Děti se mohly povozit na nafukovací skluzavce.