Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Krampus show 2015

Čtvrtá Krampus Show v Kaplici proběhla v sobotu 12. prosince. Lidé zcela zaplnili ulice tohoto příhraničního jihočeského města. 400 krampusů z 29 týmů z Rakouska a Německa rozproudilo krev tisícům návštěvníků akce.


Krampus show 2015
Mgr. Libor Lukš, pořadatelský tým 31.12.2015 5731x Krampus show Kaplice

Z pohledu pořadatelů se jednalo o největší akci v historii města a zároveň nejlépe koordinovanou. Organizátoři si pochvalovali skvělou atmosféru i hodnocení celé akce, které je mimořádně pozitivní.

Novinkou průvodu Krampusů v Kaplici bylo vystoupení tzv. zvonové skupiny, Glockengruppe, která pochází z Bavorska a je velmi těžké ji dostat na jakoukoliv akci v Rakousku či Německu kvůli jejímu vytížení.

„Často nepřijíždí na takové akce, jako je ta vaše, vybírá si opravdu jen ty prestižní, které má již léty prověřené. Kaplice se tak zařadila mezi ně. To je pro vás velká pocta a my jsme za to rádi,“ říká Markus z rakouského Freistadtu, který společně zejména se Stanislavem Trsem koordinuje vystupující a spolupracuje například také na obsahu Galerie Krampus, která v Kaplici od února do listopadu vystavuje originální masky Krampusů. Všichni vystupující byli akcí nadšeni a podle Markuse si užívali zejména přístupu diváků.

„Zatímco v Rakousku, Německu nebo v Itálii lidé vyžadují i trochu agresivity při vystoupeních Krampusů, na Česku se nám líbí, že si nás v průvod lidé třeba i pohladí a obejmou nás. Jsme proto mile překvapeni počtem malých dětí a dodávám, že opravdu nejsme nijak nebezpeční. Jsme rádi, že si lidé krampuslauf užívají stejně, jak si ho každoročně užíváme my,“ říká po skončení akce jeden z rakouských krampusů. S čím se museli vystupující poprat, byla délka průvodu. 1,2 kilometru prodloužené trati zabrala některým přes hodinu i s čekáním, a proto je třeba ocenit vynikající fyzickou kondici.

Poděkování patří občanů města Kaplice za součinnost při pořádání akce a za pochopení při realizaci některých omezení, díky kterým byla zajištěna maximální bezpečnost.

Děkujeme hejtmanovi Jihočeského kraje, panu Mgr. Jiřímu Zimolovi, za udělenou záštitu, Jihočeskému kraji za přidělenou dotaci a Jihočeské centrále cestovního ruchu za laskavou podporu při propagaci akce. Stejně tak patří velké díky sponzorům akce, firmám Engel, Čevak, Oknotherm, Agrozet, Pstruhařství ČRS Kaplice, Isotherm, Johnny Servis, Kučera – zemědělská. Děkujeme také mediálním partnerům Krampus Show, Jihočeské televizi, Hitrádiu Faktor, Českokrumlovskému deníku, Českokrumlovské televizi a internetovému portálu Regiony24.cz.

Za skvělou produkci akce zaslouží poděkování společnost Production 1 a spolupracovníci pořadatelů, firmy CRnet.cz, BB agency, Lovas a Lovas, Taxi Blahna a autodoprava paní Šafránkové.

Pořadatelé Krampus Show Kaplice 2015