Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Májové skotačení v parku

V sobotu 14.5.2016 se konal již 13. ročník Májového skotačení tentokrát na téma Olympiáda naruby. A abychom tuto akci nějak ozvláštnili, přizvali jsme si na pomoc uskupení tatínků a dětí zvané Expedice Apalucha.


Májové skotačení v parku
PS Poutníci 31.5.2016 3669x Reportáže

nám přálo a tak se do kaplického parku vydala spousta dětí se svými rodiči, babičkami a dědečky. Nakonec jsme napočítali 108 soutěžících dětí.

Pro všechny bylo připraveno 6 soutěžních stanovišť – vlastně 6 sportovních olympijských disciplín (fotbal – sloní choboty, pětiboj – opičí dráha, orientační běh – chůze poslepu, trojskok – skákání s míčkem mezi koleny, hod – házení granátem a podkovou, tenis – slalom s tenisovými pálkami a míčkem). Hlavní soutěž doplňovaly ještě dvě další disciplíny, které plně obstarávaly děti z Apaluchy a jedna ochotná babička. …a v našem výtvarném stanu jsme tvořily záložky do knihy a kouzelné květiny. Za splnění všech úkolů dostaly děti malou odměnu.

Nakonec jsme měli naplánovanou malou bitvu mezi oranžovými (Apalucha) a modrými (Poutníci) tričky. Ale tuto veselou taškařici nám překazil svěží jarní deštík, který udělal definitivní tečku za letošním Skotačením.

… a ještě bychom chtěli pochválit všechny malé sportovce za jejich výkony, šikovnost a zručnost.

Na akci byly použity finanční prostředky z dotačního programu Města Kaplice a věcný sponzorský dar od firmy Hamé a.s.

Vedoucí z POUTNÍCI KAPLICE z.s., www.poutnicikaplice.cz