Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Neobyčejný výlet

V pondělí 11. června vyrazili žáci II. stupně (6. - 9. ročník) na školní výlet výletě do Českého Krumlova. Nebyl to ale jen tak obyčejný výlet, čekalo je několik zastávek a pár překvapení.


Neobyčejný výlet
Bc. P Exnerová 25.6.2018 3220x Reportáže

Jako první žáky čekala prohlídka českokrumlovského kolektoru. Kolektor je důlním dílem, vybudovaným městem Český Krumlov v 90. letech minulého století pod částí historického města, od Budějovické brány po Lazebnický most.  Skládá z několika důmyslně propojených šachet, vybavených nejmodernější monitorovací technikou, řídícího velína a dalších nezbytných technologických součástí. Provozovatelem kolektoru je ČEVAK a.s., který umožňuje prohlídky tohoto díla veřejnosti. Prohlídku nám všem zařídil vedoucí kolektoru - p. Čeněk Hopjan. Zaměstnanci Čevaku, p. Jindřich Král a Pavel Andrle nás krátce proškolili o bezpečnosti a dostali jsme slušivé modré helmy. V šachtách bylo, chladno, vlhko, ale nám se tam líbilo. 

Druhou zastávkou bylo Muzeum 3D. Je to první muzeum svého druhu v České republice. Na rozdíl od běžných muzeí, tady nenarazíte na zákaz dotýkání se vystavených exponátů – sami jsme se stali součástí vystavených obrazů. Všechny obrazy jsou vytvořeny pomocí 3D efektu, který nás v mžiku přenesl na místa, či do situací, které nikde jinde nenajdete. Vyfotili jsme se např. na útěku před dravým žralokem, hladili jsme hada, uvěznili nás ve sklenici nebo jsme seděli v mořské mušli místo perly. Tyto fotografie budou naší památkou na tento výlet. Majitel Muzea 3D – p. Ondřej Hájek nám vyšel neskutečně vstříc a všichni žáci měli vstupné zdarma. A to ještě nebylo všechno! Protože p. Ondřej Hájek rád vaří a patří mu kavárna Egon Cafe, která je součástí v Egon Schiele Art Centru, čekalo na žáky 1. překvapení! Po prohlídce muzea totiž na nás čekal v této útulné kavárně bezvadný veliký oběd – kuřecí řízky s bramborem. Pan majitel pro nás tento oběd sám přichystal! Příjemné posezení, krásné počasí, vynikající oběd,....a to stále ještě nebylo všechno!

Druhým překvapením po obědě byla návštěva zrcadlového bludiště, kde se někteří opravdu hodně odvázali. Smích a zábavu bylo slyšet až na ulici. Domluvili jsme si p. Hájkem bližší spolupráci s naší školou a moc jsme mu poděkovali za jeho velkou ochotu a vstřícnost. Na památku jsme mu věnovali naše úžasné tři knihy, které vytvořili žáci naší školy.

Ale to stále ještě nebylo všechno! Žáci si přáli návštěvu hřiště, které už trochu znají a kde se mohli uvolnit a v klidu chvíli odpočívat. Tak jsme jim přání rády splnily. Pak už nás opravdu čekala jen cesta autobusem, zpět do Kaplice. Všichni byli možná unavení sluníčkem, ale spokojení a šťastní, že prožili tak krásný a úžasný den. Pane Hájku, tímto Vám moc děkujeme!

Žáci 6. - 9. ročníku ZŠ Kaplice, Omlenická, Mgr. D. Kovaříková + Bc. P Exnerová