Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Ohlédnutí za atletickou sezonou

Tomáš Kratochvíl (2002), žák 8.A ZŠ Školní Kaplice, dosáhl v uplynulé atletické sezóně řady významných atletických úspěchů nejen v rámci Jihočeského kraje, ale i na celorepublikových soutěžích.


Ohlédnutí za atletickou sezonou
Mgr. Helena Cinádrová 2.11.2015 4295x Ze sportu

 

V letošní sezóně 2015 nenašel ve své věkové kategorii v ČR v žádném individuálním závodě přemožitele.

Mezi největší úspěchy patří získání mistrovského titulu ČR ve vícebojích ve Staré Boleslavi a vítězství ve skoku dalekém a v běhu na 60 m překážek na Letní olympiádě dětí a mládeže v Plzni. Také již počtvrté v řadě zvítězil na republikovém finále OVOV v Praze.

V průběhu letošní sezóny se mu podařilo překonat i několik krajských rekordů (60 m překážek – 9,29 s, skok daleký – 611 cm, pětiboj – 2609 bodů). V posledním závodě sezóny, na mezistátním utkání v německém Enggefeldenu, pokořil i nejstarší jihočeský rekord z roku 1982 ve skoku vysokém. Nový rekord má nyní hodnotu 176 cm.

Tomáš závodí za atletický oddíl Sokol České Budějovice. Trénuje 5x týdně (3x v ČB, 2x v Kaplici). V několika disciplínách vede celorepublikové tabulky ( 60 m př., skok daleký, skok vysoký, pětiboj), v několika dalších disciplínách je do 5. místa v ČR.

Na počátku kalendářního roku byl vyhlášen atletem roku 2014 v kategorii mladších žáků Jihočeského kraje. Za své sportovní výsledky a reprezentaci Jihočeského kraje byl přijat a oceněn hejtmanem Jihočeského kraje Mgr. Jiřím Zimolou. Velkou ctí a oceněním bylo i složení olympijského slibu za účastníky republikové finále OVOV.

Nyní se již Tomáš připravuje na novou sezónu. Roste mu však silná konkurence. Od září na ZŠ Školní zahájila přípravu dvanáctičlenná skupinka mladých atletů (ročník narození 2004-2006). Věřme, že se mezi nimi najde další sportovní talent.

Děkujeme za vynikající reprezentaci nejen ZŠ Školní, ale i celého našeho města.

Třídní učitelka Mgr. Helena Cinádrová