Ohlédnutí za koncertem Limetalu

Nabídka kulturního programu v Kaplici i jeho kvalita rostou. Mohla by se ještě zvýšit návštěvnost, přejí si pořadatelé z KIC i zástupci města.


Ohlédnutí za koncertem Limetalu
Jan Bohdal 4.5.2016 4244x Koncerty

Staří rockoví harcovníci známí z několika projektů, z nichž je asi nejznámější fenomenální formace osmdesátých a devadesátých let Citron, vystoupili v kaplickém kulturním domě v sobotu 26. března. Severomoravský Limetal, v doprovodu dalších hudebních skupin, přilákal do Kulturní domu asi sto padesát lidí. Přestože jsou pořadatelé z Kaplického informačního a kulturního centra (KIC) spokojeni s kvalitou kulturního programu, jsou zklamaní z nižší účasti, než by si sami přáli. „Kultura je v tomto nevyzpytatelná a nikdy nevíte, jaká bude faktická účast. Snažíme se ze všech sil plánovat kulturní program co nejpestřeji tak, aby si každý vybral,“ upozorňuje ředitel KIC Stanislav Trs. Jak dodává, kulturní dům má kapacitu až osmi set míst pro podobné typy akcí. Pořadatele by ale potěšila účast aspoň kolem tří stovek. „Podle informací od pořadatele byl koncert skupiny Limetal jednou z akcí spíše s nižší než očekávanou návštěvností a to zejména ze strany obyvatel našeho města. Naplno se tak odkrývá problematičnost a někdy až nevděčnost pořádání kulturních akcí. Kdy KIC jako pořadatel musí při jejich výběru zvažovat atraktivitu účinkujících v přímé souvislosti s cenou za vystoupení a s předpokládaným počtem návštěvníků. Protože se setkáváme s názory, že ve městě je kulturních akcí, jako jsou divadelní vystoupení a koncerty, málo, o to víc nás může mrzet nízká návštěvnost, zejména pak ze strany nás kaplických,“ reaguje na poměrně nízkou účast místostarosta Kaplice Libor Lukš a zároveň vyzývá občany Kaplice, aby se neostýchali své podněty, návrhy a názory ke kultuře a dění ve městě směřovat přímo vedení radnice či KIC. Podle něj by to mohlo pomoci zvýšit zájem veřejnosti o dění v Kaplici díky lepšímu zacílení akcí na jednotlivé skupiny obyvatel. Město Kaplice pro letošní rok zvolilo rozšířený postup propagace kulturních a společenských akcí. Spolupracuje hned s několika médii, která pomáhají zvýšit povědomí o Kaplici mimo město a minimálně po celém Jihočeském kraji.
Nabídka je pestrá a kdo by váhal s výběrem, může se podívat na podrobnosti jednotlivých kulturních akcí a událostí na oficiálním informačním portálu Kaplice www.ikaplice.cz nebo se osobně zeptat v kaplickém infocentru.