Rybaření bez bariér

V sobotu 10. září pořádala Místní organizace ČRS Třeboň spolu s obecně prospěšnou společností Země lidí o.p.s. již osmé závody dětí a mládeže s kombinovaným postižením pod názvem „Rybaření bez bariér“.


Rybaření bez bariér
Ing. Karel Koranda, místopředseda JčÚS ČRS 4.10.2016 3955x Reportáže

Letos se závody poprvé uskutečnily na sportovním rybníku v areálu Pstruhařství ČRS Kaplice za účasti 15 závodníků, které doprovázelo osm odborných asistentů. Závody se konaly pod záštitou starosty města kaplice Mgr. Pavla Talíře, který akci navštívil a závodníkům věnoval krásné upomínkové dárky. Mladým handicapovaným rybářům při rybolovu pomáhalo šestnáct již dobře známých sportovních rybářů z MO ČRS Třeboň a všichni měli ze setkání po roce radost. Závody začaly v devět hodin a končily v půl druhé odpoledne. Během přestávky na občerstvení si závodníci opekli na ohýnku buřtíky, pohostinní organizátoři měli připravené i nealko nápoje, kávu a výborné domácí zákusky. Mladí závodníci – vždy v tandemu se zkušenými profesionály - nachytali během soutěže celkem 126 pstruhů a sivenů. Poháry si vysloužili Vládík Bém za nejvíce nachytaných ryb, Kuba Ungermann za největší ulovenou rybu a Honzík Matys získal cenu fair-play. Všichni závodníci si domů odvezli jako dárek nachytané a obětavými pracovníky kaplického pstruhařství profesionálně vykuchané ryby, pamětní medaile, balíček sladkostí a vítězové samozřejmě poháry. Každý závodník dostal jako každý ročník tričko s logem závodů. Po vyhlášení výsledků a společném fotografování byli navíc mladí závodníci pozváni spolu s jejich asistenty na oběd, aby tak zakončili úspěšnou akci. I sluníčko se snažilo a na břeh kaplického rybníka poslalo krásný letní den.

A protože jsou rybářské závody pro postižené děti a mládež po všech stránkách velice náročné pro organizátory, velký dík patří všem sponzorům, kteří je nejen finančně podporují a bez jejichž pomoci by tato dnes již tradiční akce neproběhla.