Slet čarodějnic

30.4.2019 Pálení ohňů a čarodějnic o tzv. filipojakubské noci v naší jihočeské Kaplici ohrožoval vytrvalý celodenní déšť. Na večer sice protrhání oblačnosti slibovaly servery s předpovědí počasí, ale déšť a dokonce i kroupy až příliš ztížily samotnou přípravu akce a tak jsme nakonec s čarodějnickým průvodem na kopec vyráželi sice letos vydatně posíleni o čarodějnice a čaroděje,


Slet čarodějnic
KIC Kaplice 2.5.2019 3406x Akce pro děti

ale citelně oslabeni o návštěvníky akce, které jistě odradilo usilovné bombardovaní kroupami a deštěm ještě těsně před pátou večerní. Malý průvod s čarodějnicemi, doprovázený mažoretkami z DDM Kaplice, se vydal přímou cestou do sedla Blančáku a postupně se rozrůstal, byť tentokrát opravdu jen do skromných rozměrů... Obloha se nad Blančákem překvapivě zamodrala, slunce se naplno opřelo do jihozápadního svahu a na vystoupení mažoretek a zapálení vatry čtyřmi čarodějnickými pochodněmi ze čtyř světových stran už svítilo žhavé večerní slunce. V plamenech ohně i žáru zapadajícího slunce vzplála symbolická čarodějka na vrcholku vatry a pak až do pozdních večerních hodin děti křepčily a tancovaly s čarodějnicemi, soutěžily v letu na koštěti, skákaly v pytli a ochutnávaly zelený lektvar s hadími ocásky. 

Nechybělo ani občerstevní, opékání buřtů a hašení ohně profesionálními hasiči v závěru akce. Děkujeme všem, kteří s námi přišli na kopec i přes počáteční nepřízeň počasí a především pak děkujeme našim spolupořadatelům z DDM Kaplice, mažoretkám a barmanům. 

A jak to nahoře vypadalo, to si prohlédněte v naší fotogalerii.