Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Sportovní seniorské hry

Ve středu 22. června 2016 proběhly v Kaplici úspěšně první Seniorské sportovní hry.


Sportovní seniorské hry
Jitka Papežová 31.7.2016 4008x Ze sportu

Hlavním pořadatelem byl Spolek aktivních seniorů v Kaplici za pomoci Městského úřadu a Krajské seniorské rady seniorů. Hlavním sponzorem byla firma AGRO pana Svobody, která se postarala o svačiny pro studenty ze střední školy Gymnázium, SOŠE a SOU v Kaplici. Ti vzorně ve spolupráci s pověřenými pedagogy (Mgr. Leitgebová) plnili úkoly pořadatelské služby. Poděkování patří i Infocentru v Kaplici, které se staralo o propagaci, a ZŠ Školní, která nám poskytla svůj skvělý stadion. Výborně vyhovoval akci ve všech ohledech. Nebýt sporťáků ze ZŠ Kaplice v čele s místostarostou Liborem Lukšem, nebyl by průběh této náročné akce tak plynulý a bezproblémový.

Akce se konala na atletickém stadionu při ZŠ ve Školní ulici. Celkem se jí zúčastnilo dle startovních listin jednotlivých soutěžních disciplín 213 závodníků z řad seniorů spolků v Kaplici, v Českých Budě-jovicích (Klub aktiv), z Vlachova Březí, Prachatic. Soutěžilo se ve třech kategoriích (60-65 let, 66-70 let a 70 a více let).

A soutěžní disciplíny? Petang, nordic walking, běh 4x100 m, hod do dálky a na koš, střelba do florbalové branky, seniorský biatlon. Oblíbené byly i ruské kuželky (letos byly zařazeny jen mimo soutěž).

A vítězové? První místo v pétanque obsadilo družstvo pořadatele -Spolku aktivních seniorů v Kaplici ve složení Helena Keclíková, Marie Kupcová a Adéla Hanzalíková. Z kapličáků byly ještě úspěšné Marie Štěpánková, Alena Gažáková a Hana Kalamárová (1. - 3. místo), stejně jako Marie Vrážková ve své kategorii v disciplině hod na koš. V této disciplíně bodoval ještě i Karel Střeleček z Kaplice. Ten získal za Kaplici celkem medailí nejvíce.

O naši sportovní seniorskou se zajímal i regionální tisk. Podívat se přišli i občané z Kaplice a okolí. Můžeme říci, že akce byla dobře připravená a má předpoklad úspěšných opakování i v příštích ročnících.

Dobré počasí, výborná sportovní atmosféra s humorem. Uznání i od studentů z řad pořadatelů, kteří celou akci zpočátku trochu podceňovali.

Velký zájem je o petanque. Tady usilujeme o samostatný přebor v rámci regionu.

Zveme všechny zájemce na druhý ročník, který se plánuje na druhou půlku června 2017.

Za Spolek aktivních seniorů Jitka Papežová