Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Veterán klub slavil svatého Václava

V sobotu v předsváteční den 26. 9. 2015 pořádal Veterán Car Club Kaplice další již X. ročník soutěže pod názvem „Jízda sv. Václava“. Setkání probíhalo na Kaplickém vlakovém nádraží na obecním pozemku, který nám starosta pan Frišman bez problémů již několikrát poskytl, abychom mohli naše soutěže vůbec pořádat.


Veterán klub slavil svatého Václava
Stanislav Šebek 8.10.2015 5308x Reportáže

Tato jízda uzavírala zároveň celoroční soutěž, kterou klub pořádá pod názvem „Veteráni po stopách Vítkovců“. V ní se soutěží o putovní pohár klubu. Letos již VIII. ročník o tento putovní pohár.

Pro zúčastněné byla připravena společná spanilá jízda, která byla necelých 70km dlouhá a na ní se plnily cestou soutěžní úkoly. Jízda se velice vydařila a všichni dojeli v pořádku do cíle.

Setkaly se zde společně automobily i motocykly.

V kategorii auto sem přijely nádherné vozy - jako nejstarší Tatra 57 z roku 1933, dále několik vozů Škoda (Felicia, Octavia, Š100), VW (Brouk, Bugy), východní blok zastupovaly vozy Moskvič, Vaz a také vojenský UAZ. Jako nejmladším vozem, ale už také veterán přijelo nádherné Porsche 944.

Kategorii moto zde zastupovaly značky Jawa, ČZ a krásný čtyřkolový Jawa Velorex. Celou soutěž zvládl ujet i nejmladší soutěžící na stroji JAWA 23 Mustang. Jak jsem již napsal, byla to spanilá jízda, takže jsme svorně všichni v klidu jeli, aby i ti pomalejší nám stíhali.

Po seskupení a rozpravě čekal hned na začátku první úkol. Všichni museli pro zahřátí na čas vyzkoušet Hulahop (pro ty kteří neví, tak krouživým pohybem těla udržet kruh co nejdéle na sobě). Po absolvování první soutěže vyrazili všichni v koloně na slavnostní jízdu (byl to pěkně dlouhej had na silnici). První zastávka byla v Dolním Dvořišti, kde pomocí ruční hasící stříkačky musel soutěžící sestříknout co nejrychleji lahve. Hurá soutěž byla za námi a hned v místě jsme si dali oběd. Po obědě jsme vyrazili dále směrem na Rožmberk nad Vltavou a dále na Český Krumlov. Cestou byla další zastávka a na ní každý obdržel k vyplnění test z autoškoly. Uf, někteří se zapotili, ale test všichni splnili. Nikdo o řidičák nepřišelJ. Pokračovali jsme spanile dále až zpět na Kaplické vlakové nádraží, kde byla poslední soutěž opět na čas. Elektronický labyrint. Pomocí kovové tyčky se projíždělo labyrintem a každé dotknutí stěny bylo penalizováno 5 vteřinami. „Hotovo máme to všechno za sebou“, řekl jeden ze soutěžících.

Během dne jsme nezapomněli ani na děti našich soutěžících a i oni si skoro všechny soutěže vyzkoušeli a byly také všichni příjemně odměněny.

Pořadatelé sečetli body a provedli vyhlášení jízdy a zároveň ukončili také i již výše zmiňovanou celoroční soutěž „po stopách Vítkovců.

Svatováclavskou jízdu v kategorii moto vyhrál nejmladší účastník Stanislav Šebek, druhé místo obsadil Marek Moucal a třetí Zdeněk Jůn. V kategorii auto vyhrál Marek Nožička, druhou příčku obsadil Josef Pileček a třetí Šárka Šebková.

V celoroční soutěži „Veteráni po stopách Vítkovců“, bylo následující umístnění:

1. místo – Petr Štěpka, 2. místo – Václav Štěpka, 3. místo – Šárka Šebková.   

Děkujeme všem, kteří se v průběhu celého roku zúčastnili našich akcí.

Již dnes připravujeme na příští rok další IX. ročník „Veteráni po stopách Vítkovců“ a věříme, že se na něj dostaví ještě více motoristů a diváků než v letošním roce. Více se dozvíte na internetových stránkáchwww.vcckaplice.cz , nebo v tisku. Našich soutěžích se může zúčastnit každý kdo má starší vozidlo auto/moto jakékoliv značky(vozidlo nemusí být registrováno jako veterán). Pokud projeví zájem o soutěž i motorista s mladším vozidlem, jsme ochotni mu umožnit soutěžit, ale samozřejmě bez možnosti se umístit.

Chceme touto cestou poděkovat sponzorům ADM Mášl, Catering Jiří Pučegl, autoservis Roman Joukl, Kovošrot Kaplice Jakub Dvořák, pneuservis Kalkuš, obecní úřad Střítěž, Armabau Hubenov, že bez jejich pomoci bychom nemohli pořádat tyto bezva soutěže.

Fotografie na : http://vcckaplice.rajce.idnes.cz/Svaty_Vaclav_2015/

Stanislav Šebek, Veterán Car Club Kaplice