Výstava Afrika (aneb už jste viděli lebku hrocha?)

Ve středu 6. března 2019 vás na výpravu do Afriky prostřednictvím povídání, promítání fotografií, ale i ochutnávek ugandské kávy, placek chapati a ovoce pozvali manželé Ambrožovi ze ZOO Dvorec ...


Výstava Afrika (aneb už jste viděli lebku hrocha?)
KIC Kaplice 7.3.2019 3727x Výstavy

Beseda nazvaná Afrika, země protikladů uvedla stejnojmennou výstavu v prostorách výstavní síně kina Kaplice. Fotografie z afrických výprav se zaměřují především na státy Uganda a Keňa. Tým ze ZOO Dvorec se na tyto cesty vydává za pozorováním a poznáním života divoké africké zvěře. Ze svých výprav si přivezl nepřeberné množství úchvatných fotografií ze zvířecí říše. 

Výstavu netvoří ale pouze fotografie s nádhernými detaily zvířat, ale také mnoho artefaktů z černého kontinentu. Sošky plodnosti, masajské oštěpy, štít, výrobky ze dřeva, šperky... K vidění jsou zde také např. lebky antilopy či lva. Nejedná se o lovecké trofeje, přivezené z výprav, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale o části koster zvířat, chovaných v zoologické zahradě, která už stářím uhynula. Nejbizarnější je lebka hrocha, která je skutečně obří. 

 Výstava potrvá do konce dubna 2019