Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Výstava Jsem pěstoun

Ve středu 20.2.2019 jsme ve výstavní síni kina Kaplice oficiálně přivítali s Mgr. Janou Bendovou, sociální pracovník města Kaplice, putovní výstavu "Jsem pěstoun".


Výstava Jsem pěstoun
22.2.2019 3583x Výstavy

Oficiálního zahájení se zúčastnila Mgr. Helena Kavanová, sociální pracovník NRP pro Jihočeský kraj v projektu MPSV „Systémový rozvoj a podpora nástrojů sociálně-právní ochrany dětí“, který se podílí na organizaci putovní výstavy v našem kraji a Mgr. Pavel Talíř, starosta města Kaplice.  V rámci oficiálního zahájení proběhla mimo jiné také beseda se zájemci o pěstounskou péči a případně i o osvojení. Na besedu se dostavila Mgr. et Mgr., Bc. Erika Jarošová z Centra podpory pěstounských rodin PREVENT.

Výstava byla vytvořena v rámci projektu „Hledáme rodiče“ a byla zapůjčená od Hledáme rodiče, o. p. s. Zároveň je společnou iniciativou členů „Pracovní skupiny pro podporu pěstounství v Jihočeském kraji“, jejíž snahou je podpořit toto téma a více jej přiblížit široké veřejnosti. 

Výstava nás seznámila prostřednictvím fotografií v období 20.-28.2.2019 ve výstavní síňi Kina Kaplice s konkrétními pěstouny a s tím, co pro ně pěstounství znamená. Dozvěděli jsme se, jak pěstounská péče ovlivňuje jejich život. 

Do Kaplice zavítal i Deník Českokrumlovska:

http://ceskokrumlovsky.denik.cz/zpravy_region/pestounu-v-regionu-je-zoufale-malo-20190222.html