Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Výstava Svatba

Ve výstavní síni kina Kaplice jste měli možnost po celý měsíc říjen navštívit výstavu SVATBA, do níž se zapojila i široká veřejnost, obyvatelé města Kaplice.


Výstava Svatba
28.10.2019 3742x Výstavy

Již v srpnovém zpravodaji jsme otiskli článek, ve kterém jsme požádali všechny vdané dámy a ženaté pány o zapůjčení jejich vzpomínkových předmětů a fotografií z jejich významného svatebního dne.  Zapojil se spolek aktivních seniorů i SOŠ a SOU Kaplice obor: kuchař číšník. Bc. Petra Švarcová z místního infocentra jako kurátorka výstavy, za pomoci mužské ruky p. Václava Jakubce, dala vše dohromady. Vznikla dojemná výstava, která nás zavedla v čase až do roku 1900. V průlomu času je na fotografiích vidět, jak se neustále vyvíjí fotografické ateliéry, móda, účesy, květinové doplňky a jiné. 

Ve středu 16.10.2019 jsme ve výstavní síni kina Kaplice přivítali nejen všechny ty, kteří se zapojili a svými předměty přispěli ke vzniku této výstavy. Od pana starosty pana Mgr. Pavla Talíře, jako oddávajícího, a paní matrikářky Pavlíny Hanzalíkové jsme se dozvěděli pár zajímavých poznatků ze svatebních síní. 

Ještě jednou děkujeme všem, kteří se do této výstavy zapojili a zapůjčili nám své fotografie z tak významné životní událosi, jako je SVATBA. 

Napsalali o nás:

https://ceskokrumlovsky.denik.cz/zpravy_region/na-vystave-v-kine-jiste-zavzpominate-na-svatbu-svou-nebo-svych-rodicu-20191020.html