Žáci z G,SOŠE a SOU na Gastrofestu

Ve dnech 12. - 14. listopadu 2015 probíhal na Výstavišti v Českých Budějovicích již 19. ročník Mezinárodního gastronomického festivalu – GASTROFEST 2015.


Žáci z G,SOŠE a SOU na Gastrofestu
Bc. Ilona Straková 3.12.2015 4399x Reportáže

Gastrofest je místem pro setkání gastronomů a gurmánů tuzemské i zahraniční gastronomie. Místem dobrých nápadů i inspirací, místem pro ukázku gastronomie jako odvětví kultury. Je také výstavou nových výrobků, technologií a nových trendů v gastronomii. Je důkazem, že česká gastronomie má velkou snahu se učit a rozvíjet. Více jak 400 kuchařů, cukrářů, pekařů, číšníků, barmanů a sommeliérů se postaralo o neopakovatelný program.

Naše škola G, SOŠE a SOU Kaplice se tradičně na Gastrofestu prezentuje se žáky oboru Kuchař - číšník a zároveň tím přispívá k rozkvětu české gastronomie.

Letošní ročník se žáci prezentovali kuchyní první republiky. Připravili tématické posezení pro návštěvníky z doby secese, podávalo se degustační menu, vše bylo doplněno dobovými kostýmy. Návštěvníci a hosté mohly letos ochutnat následují menu:

Terinka z lososa s baby špenátem na bylinkovém lůžku

Hovězí krk pomalu tažený na kořenové zelenině, žemlový knedlík

Šmorn s malinovou omáčkou

 

Celkový gurmánský zážitek si mohli hosté užít pokud ochutnali některý z koktejlů první republiky. Ty přímo před hosty míchala naše žákyně Barbora Košťálová, která se specializuje na barmanství. Na výběr bylo Martini dry, Martini extra dry, Martini sweet nebo Manhattan.

Všem žákům, kteří se pod vedením učitele odborného výcviku Františka Grilla prezentovali na Gastrofestu 2015 patří uznání a pochvala.

Účastnili se: Barbora Košťálová, Miroslav Kuba, Lukáš Jedlička, Vendula Smolková, Alena Ruczová a Patrik Talian.

Děkujeme za sponzorský dar Jednotě Kaplice.

Bc. Ilona Straková G, SOŠE a SOU Kaplice