Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Beseda ČESKÉ HRADY A STŘEDOVĚKÉ VESNICE

Ve čtvrtek 7.11.2019 se od 19 hod. konala v KD Kaplice beseda na téma "ČESKÉ HRADY A STŘEDOVĚKÉ VESNICE". Tato beseda byla financována v rámci projektu ATCZ41 - GrenzRad, a za podpory Sdružení Hrady na Malši, KIC Kaplice a Destinace Novohradsko Doudlebsko.


Beseda ČESKÉ HRADY A STŘEDOVĚKÉ VESNICE
KIC Kaplice 11.11.2019 2494x Zprávy

Poslechli jsem si tři přednášky s historicko - hradní tématikou, které byli doplněné videoprojekcí.

Jednalo se  o  tyto přednášky:

1, 3D virtuální modely a animace českých hradů 2. část, kterou přednášel pan Milan Sýkora z Ústavu archeologické a památkové péče Most. Představil nám vizualizaci a animaci nejznámějších českých a moravských hradů včetně unikátních detailů

2, Nové poznatky k nejstarší lidové stavbě v ČR datované k roku 1421 - Mirkovice, čp.1 téma, které nám představil Libor Kodýdek z Muzea Klatovy. V této přednášce nám představil doposud nejstarší známou vesnickou stavbu v nedalekých Mirkovicích. 

3, Jak si postavit hrad nebo středověkou vesnici na zelené louce? Guedelon - příklad Francie. Touto otázkou se ve své přednášce zabíval pan Radek Kocanda - purkrabí Hradu Pořešín.  Seznámil nás se zkušenostmi a výsledky nejvýznamnějšího evropského projektu na výstavbu středověkého hradu a vesnice v současnosti.