Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Bubenická show se vším všudy

V sobotu 18.7.2020 v sále Kulturního domu v Kaplici vystoupil jihočeský bubenický soubor Wild Sticks z Českých Budějovic – volně přeloženo jako „divoké paličky“ – pod vedením Zdeňka Koubka.


Bubenická show se vším všudy
Stanislav Šebek ml. 7.12.2020 3111x Koncerty

Na scéně, kde působí již 11 let se zaměřuje na výchovné koncerty pro základní školy, vánoční koncerty, hraní v divadle a koncerty pro širokou veřejnost. Jejich hlavní motto zní: „Pojďme, uděláme si to hezké!“ Toto jsou také slova Tomáše Marhouna, který jim namluvil intro a pomáhá jim s různými nápady. Soubor vystupuje nejen po České republice, ale dostávají se i do podvědomí i v zahraničí – např. na Slovensku.

Svoji show zde v Kaplici předvedli již poněkolikáté ale poprvé v nově zrekonstruovaném sále. Dovolím si zde citovat slova Zdeňka Koubka: „Světelný doprovod a akustika sálu je opravdu skvělá, bylo to pro nás milé překvapení a děkujeme za všechen servis, který nám byl poskytnut a který se jen tak nevidí.

V průběhu celého koncertu zaznělo mnoho originálních nástrojů. Každý si může říct, jak někdo dovede zahrát na plastové či plechové popelnice, plechový ráfek nebo olejovou vanu od automobilu, sudy a mnohé další. Snad cokoliv, co vydává nějaký zvuk, jsou schopni implementovat do své show a zahrát určitou tóninu. Po zhlédnutí vystoupení souboru dostane každý jasnou odpověď. Jejich show je opravdu nezapomenutelný zážitek.

Wild Sticks zahráli známé hity od Michaela Jacksona, Safri Duo, Jamiroquai, ale také i jejich vlastní skladby nebo upravená electro show za doprovodu elektronické hudby či show se světelnými bubny. Věříme, že všem tato bubenická show plná energie, utkvěla v hlavě a celý soubor se těší na další vystoupení v Kaplici.