Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Kaplici v pohybu přálo krásné počasí

V sobotu 3.9. 2022 se ve sportovním areálu při ŽŠ Školní uskutečnil již 4. ročník sportovní akce Kaplice v pohybu. Jejím cílem opět bylo ukázat zejména dětem sport ve všech jeho podobách a přesvědčit je tak, že trávit volný čas sportovními aktivitami je o mnoho lepší, než trávit jej doma u displejů telefonů a počítačů.


Kaplici v pohybu přálo krásné počasí
0 8.9.2022 543x Ze sportu

Kdo se v sobotu dostavil, mohl si užít opravdu bohatý program. Rekordních téměř 80 účastníků si osobně vyzkoušelo svou výkonnost v atletickém čtyřboji a byla radost sledovat zejména ty nejmenší s jakým zápalem a nasazením bojovali třeba v běhu na 50 m. Každý, kdo absolvoval běh na 50 m, skok daleký, hod míčkem a běh na 300 nebo 800 m si odnesl účastnický list se zapsanými výkony a děti i sladkou odměnu. Ukázkami své činnosti se do svých řad pokusily přilákat nové zájemce zejména oddíly juda, florbalu a tenisu a své kroužky prezentoval a zajímavé sportovní úkoly si pro děti připravil i Dům dětí a mládeže Kaplice.

Netradiční zpestření sportovního odpoledne přinesli letečtí modeláři a ukázky jejich modelů. Děti si krásně zaběhaly, když modeláři pomocí svých modelů spustili bonbónové bombardování a každý se jich snažil posbírat co nejvíce. Opravdové pozdvižení způsobil dvojitý přelet letadla nad stadiónem, ze kterého následně vyskočili tři parašutisté a předvedli umění přistání na přesnost na ploše stadiónu.

Kdo si chtěl užít trochu toho adrenalinu a ukázat nebojácného ducha, vyzkoušel si dvě z připravených atrakcí. Možní následovníci Adama Ondry z řad dětí poznali, jaké to je zdolávat umělou horolezeckou stěnu a pěkný zážitek si jistě odnesli i Ti, kteří i opakovaně vyzkoušeli nafukovací atrakci „volný pád“.

Již druhým rokem byl součástí Kaplice v pohybu charitativní běh „Kaplická míle“, kdy město Kaplice za každého účastníka přispěje částkou 100 Kč na činnost Pečovatelské služby Charity Kaplice. Velké uznání a poděkování patří všem 56 účastníkům (o 20 více než v loňském roce), kteří se svým výkonem postarali o to, že na Charitu Kaplice putuje částka 5 600 Kč.

Velmi důstojným závěrem celé akce byla beseda s úspěšnou sportovkyní, reprezentantkou ČR v judu Renatou Zachovou. I ta chtěla svým vyprávěním přispět k tomu, aby se naplnil hlavní cíl akce a to, aby se co nejvíce dětí zapojilo do činnosti sportovních oddílů a sport se stal nedílnou součástí jejich života.