Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Kaplické slavnosti 2021

Poslední prázdninový víkend v Kaplici patří již tradičně Kaplickým slavnostem. Bohužel k této tradici také patří sychravé počasí, které se nám nevyhnulo ani letos.


Kaplické slavnosti 2021
KIC Kaplice 6.10.2021 3517x Slavnosti

Páteční program patřil dětem, kdy na 200 šikovných dětí vyrazilo na stezku s různými úkoly – hrabě Buquoy zkoušel děti z dějepravy města Kaplice, s Robinem Hoodem se učily střílet z luku a s D´artagnanem zase šermovat, se Xenou metaly ohňový kruh a Sherlock Holmes potrápil nejednu hlavičku hádankou a hlavolamem. Sladkou odměnu za vynaloženou snahu si vyzvedávaly ve stánku infocentra.

Přijel nás navštívit se svým loutkovým divadlem také potulný čajovník Jakub Lada Vavřina s loutkovou pohádkou Čaj pro Vřeštilku. Hlavní myšlenkou pohádky bylo, že na každou lež se vždycky přijde.  

Jakmile se den chýlil ke konci, začal se připravovat v kulturním domě noční kostýmovaný průvod s loučemi. Desítky dobrovolníků se oblékli do kostýmů tajuplných postav, v průvodu se objevil i Krampus na koni doprovázený padlými anděly. Za zvuku bubnů procházel průvod Lineckou ulicí, přes náměstí až do městského parku, kde jej zakončila ohňová show.

Kaplické slavnosti 2021

Sobotní den se nesl v duchu barokní zábavy a o interaktivní tábor se tak jako v pátek, postaral tým z Housova mlýna z Tábora. Doprovodný program byl tvořen z ukázek šermu nebo žonglérských dovedností. Příjemnou atmosféru dokreslovala kapela s historickým hudebním aranžmá. Mohli jste si prohlédnout práci řemesel – kovář, řezbář, kožař, kolař, brusič nožů, platnéř, výrobu šípů či svíček. Nechybělo ani cmundobraní, které bylo v režii střední odborné školy a středního odborného učiliště Kaplice. Historickou část slavností jsme zakončili ukázkou z připravovaného původního českého muzikálu Cyrano. Po 17.00 hodině hlavní pódium patřilo kapelám, slyšet jste mohli jedinečné spojení bubenického souboru s dechovými nástroji Wildsticks & Brass band, známou pěveckou hvězdu 60. let Karla Kahovce se skupinou George & Beatovens, pop-rockovou skupinu Perutě, rockovou moravskou skupinu s dlouhou historií Argema a nakonec rockovou skupinu Blue Rocket. Stejně tak byla pestrá hudební nabídka v pivním stanu, kde vystoupily oblíbené kapely místní a z blízkého okolí.

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem pořadatelům a organizátorům, kteří se podíleli na organizaci Kaplických slavností. Velký dík patří také panu Opekarovi z firmy Velimpex s.r.o. a panu Kučerovi z firmy Kučera zemědělská s.r.o., díky nim jsme mohli v pivním stanu a jeho blízkém okolí projít téměř suchou nohou. Stejně tak velký díky patří všem, kteří i přes nepřízeň počasí přišli a vytvořili úžasnou atmosféru. Děkujeme!