Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Kaplické slavnosti 2023 - Cesta kolem světa

O víkendu 25.8. a 26.8. se uskutečnily tradiční Kaplické slavnosti. Tentokrát s názvem Cesta kolem světa.


Kaplické slavnosti 2023 - Cesta kolem světa
0 6.9.2023 910x Slavnosti

Kaplické slavnosti 2023 jsou již minulostí, a proto si dovolme nyní podívat zpět na tento ročník plný vzrušení a zážitků. Nejprve bychom rádi srdečně poděkovali všem návštěvníkům, kteří se během dvou dnů vydali na tuto událost. Bez vás by nebylo možné vytvořit tak výjimečnou atmosféru, kterou jsme letos zažili.

První den, konkrétně jeho večerní část, byl věnován večernímu programu, na kterém se představila většina stánkařů s lahodnými dobrotami z různých koutů světa. Ve večerních hodinách potom stan rozezpívala kapela "Hraje to", která dokonale rozbouřila velký dav návštěvníků. Po jejich vystoupení převzal štafetu nesmlouvavý DJ Svan Lay, který udržoval skvělou náladu až do pozdních nočních hodin.

Druhý den nabídl úplně jinou atmosféru. Sobota odstartovala průvodem, který zahrnoval velkého čínského draka, brazilské tanečníky, mariachi kapelu, samurajské bojovníky a havajskou krásku a několik dalších účinkujících. Nádherné energické vystoupení předvedl Davide Mattioli, který byl  předzvěstí úžasného dne.

V parku a na hlavním pódiu probíhalo mnoho programů od tradičního vystoupení rakouské kapely až po westernovou zónu s lasem. Pro nejmenší byl připraven zábavný program, kde si mohli vyzkoušet své znalosti a dovednosti spojené s cestováním po světě. Mnozí z nich si také mohli vyzkoušet vědecké pokusy, jezdit na mechanickém býkovi, surfovat na umělé vlně nebo si nechat na obličej namalovat různé dekorace. Bylo toho mnoho a pro každého něco.

Tématem letošních slavností byla "Cesta kolem světa," a tak jsme měli příležitost nejen vidět vystoupení různých umělců z odlehlých koutů světa, ale také ochutnat zajímavé pokrmy z různých kuchyní. Novinkou letošního roku bylo několik chill zón, kde si mohli návštěvníci odpočinout a užít si klidnější atmosféru.

V odpoledních hodinách se na pódiu objevila kapela Robin Mood, následovaná kapelou The Atavists, kteří bohužel kvůli nepříznivému počasí své vystoupení nedokončili. To nakonec ovlivnilo i pozdní večerní program, který byl ukončen dříve než bylo plánováno.

Přestože jsme se museli potýkat s počasím, celé Kaplické slavnosti 2023 byly úspěšné a plné nezapomenutelných okamžiků. Těšíme se na další ročník a doufáme, že se setkáme s ještě větším nadšením a energií od všech návštěvníků.