Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Kaplický ušák

Ve dnech 20. a 21. září 2019 se v městském parku konal 2. ročník velké chovatelsko-zemědělské výstavy Kaplický ušák. Park hostil nejen chovatele a společnosti či dokonce organizace spojené s chovatelstvím a zemědělstvím, ale také více jak 500 hospodářských zvířat. Od králíků, drůbeže, holubů, exotických papoušků, kachen, hus, ryb, dravců, až po velká zvířata jako jsou krávy, ovce a kozy.


Kaplický ušák
24.9.2019 3526x Zprávy

Výstava je určena především dětem. Rybáři z Kaplice si připravili soutěž v rybaření přímo v městském parku v místním jezírku.  Pstruhaři a rybáři z Nových Hradů zas expozici různých druhů ryb či drůbeže. Mladí myslivci z Jihu  si pro děti připravili spousty naučných úkolů. Kynologický klub Kaplice nám se svými mazlíčky předvedl neuvěřitelné kousky. Představili se zde včelaři, chovatelé křepelek, ovocnáři, ZOO Dvorec, Originální produkty Novohradsko-Doudlebsko a další. E-on zapůjčil skákací hrad, který byl v sobotu hned pod podiem, na kterém se vystřídaly kapely Hastroš, Správná pětka a Pyškot band. Návštěvníky čekalo v městském parku i překvapení, v podobě velikého králíka - maskota výstavy "Kaplický ušák", s kterým se bylo možné vyfotit. Z Rakouska dorazilo až 21 traktorů, které byly součástí výstavy společně s českými traktory z Bujanova. Dokonce i o dravých ptácích jsme se dozvěděli mnoho zajímavého a předvedli se nám v plné kráse. 

Návštěvnost výstavy Kaplický ušák se za oba dny přiblížila ke třem a půl tisícům návštěvníků, včetně dětí. Zájem o výstavu, který oproti loňsku velmi příjemně vzrostl, nás velmi potěšil. 

Moc děkujeme všem, kteří se na akci podíleli: Kučera - zemědělská s.r.o., SOŠ a SOU Kaplice, Český svaz chovatelů Střítež, Rybářství Nové Hrady, Pstruhařství Kaplice, ČRS + místní organizace, Mladí myslivci z Jihu, ZKO Kaplice U hřiště, Český svaz včelařů, Křepelky Kaplice, E.ON, Originální produkty Novohradsko-Doudlebsko, ZOO Dvorec, Agrozet, Bauernöpl s.r.o. zahradnictví, EGAL s.r.o., Elektrocentrum, Jana Dvořáková – soukromý zemědělec, Vrastislav Vlásek – prodej krmiv, Družstvo ZD Netřebice, Stachema s.r.o., VELIMPEX s.r.o. dřevovýroba, VELIMPEX les s.r.o., ADM Mášl s.r.o., Fried s.r.o., Bujanovský spolek starých traktorů, hosté z Freistadtu se zemědělskou technikou a Město Kaplice.

 Napsali o nás:

https://ceskokrumlovsky.denik.cz/zpravy_region/kaplicky-usak-prilakal-mnozstvi-navstevniku-20190923.html