Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Kaplický Ušák

Další ročník Kaplického Ušáka je za námi, ačkoli byl tentokrát trochu odlišný od předchozích ročníků, bylo jasné, že se všichni návštěvníci bavili na maximum.


Kaplický Ušák

Letošní změnou bylo posunutí termínu akce na sobotu a neděli, což však nijak neubralo na její atraktivitě. Již v sobotu měli návštěvníci možnost prozkoumat rozmanitost zemědělských zvířat, jako jsou lamy, alpaky a roztomilí králíčci, kteří byli také hvězdami disciplíny Králičí hop. Tato soutěž se konala dokonce dvakrát - nejprve před hlavním podiumem a poté ve stanu s živými zvířaty, kde i nejmenší účastníci mohli vyzkoušet skokanskou trať králíků. Výzvu neprohloupil ani náš maskot Ušák, který si letos na bednu sice nevyskočil, ale zářil nadšením!

Jedním z vrcholů letošního Ušáka bylo fascinující představení volné drezury, které bylo připraveno dvakrát denně. Každé představení představovalo úchvatnou podívanou a nenechalo nikoho lhostejným.

Okolí našeho rybníčka bylo také živé, protože se tam sešlo více malých rybářů, než jsme očekávali. Byli jsme nadšeni tím, jak velký zájem byl o chytání kaprů, a doufáme, že všichni odjeli s úsměvem na tváři a plným rybářským košem.

Co se týče hudebního programu, návštěvníci měli možnost vychutnat si vystoupení základní umělecké školy a jejícho dechového orchestru, dua Vávrovanka a kapely Zlatý skořápky, a také se spředstavila nejstarší jihočeská dechovka Babouci.

Pro děti bylo na letošním Ušáku opravdu mnoho programu, včetně pohádkových představení, kejklířů, malování na obličej, setkání se skautským oddílem, jízdu na koních a mnoho dalšího. Byl to zcela jiný Ušák než předchozí ročníky, ale pro nás byl stále skvělý, a srdečně děkujeme všem návštěvníkům, kteří přišli strávit tento víkend s námi.

Neměli bychom také zapomenout zmínit, že letos bylo vstupné platné na oba dny akce, a že návštěvníci mohli obdivovat také ještě přehlídku psích plemen, sledovat sokolnickou ukázku, vyřádit se na skákacím hradě a užít si jízdu na kolotočia mnoho mnoho dalšího:)

Kaplický Ušák byl nezapomenutelným zážitkem pro celou rodinu a budeme se snažit aby tomu bylo i další rok:)