Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Muzikantský bál 2020

V sobotu 15.2 se uskutečnil tradiční muzikantský ples v nově zrekonstruovaném kulturním sále.


Muzikantský bál 2020
Stanislav Šebek 18.2.2020 2770x KULTURNÍ AKCE

Moderátorem celého plesu byl Matyáš Palkovič z jihočeského Hitrádia Faktor, který má s KICem již dlouholetou spolupráci. Jemu samotnému se v Kaplici líbí.

Na programu celého plesu bylo mnoho kapel. Jako první zde vystoupil přibližně 30-ti členný orchestr ZUŠ Band pod vedením kapelníka pana Václava Klaboucha, který vznikl teprve před 2 lety. V novém sále, který má výbornou akustiku, se jim hrálo bez jakýchkoliv problémů. Zazněly zde známé skladby například Dancing Queen nebo Mamma Mia od skupiny Abba.

Po orchestru nastoupila na pódium kapela Správná pětka. Letos společně hrají již 23 let. Její název vznikl podle počtu lidí v kapele. Členové pocházejí z okolí Kaplice a Českých Budějovic.

Program pokračoval předtančením tanečního páru Lukáš Landgráf a Gabriela Doschková, kteří trénují v českobudějovickém klubu TK Dance Direction. Při jejich vystoupeních předvedli ukázku standardních a latinsko-amerických tanců, ve kterých mají vytančenou taneční třídu B. Oba dva se tanci věnují skoro 10 let a z toho 8 let tancují společně. Mají za sebou mnoho úspěchů, mezi které patří například Mistr Moravy z roku 2015 nebo Vícemistr České republiky v dětské kategorii v české polce. Za úspěchy vděčí trenérům Jiřímu Heinovi a Lucii Krnčanové, kteří jsou slovenští mistři v tanci.

Po vystoupení tanečního páru nám na pódiu zahrála skvělá kapela Good Times Big Band pod vedením Stanislava Trse, který je zároveň vedoucím kaplického KICu. Zahráli známé české i zahraniční hity jako například skladby od Michala Davida, Chinaski, Skyfall od zpěvačky Adele a swingovou píseň In The Mood od Glena Milera.

Dále byla na programu módní přehlídka českokrumlovské butiku Hala Bala. Pod taktovkou českých návrhářek Marty Macháčkové, Vladimíry Švehlové a Martiny Pipkové předvedli modely od společenských přes uvolněný dress code až po volnočasové aktivity značek Venicia a Desigual. Od stylistky přehlídky Gabriely Groignet nechyběla pozvánka přímo do butiku, kde si můžete vyzkoušet jejich služby a modely z jejich nabídky.

Po módní přehlídce nastoupila na pódium kapela Smokers – Spirit of Chris Norman, která pochází z dalekého Chomutova. Dříve byla kapela známá pod názvem New Age of Smokie. Dva zakládající členové současného Smokers se od původní kapely oddělili. Kapela pod nynějším názvem vznikla teprve před 3 lety. Jde ji především o zachování původního ducha originální kapely Smokie. V Kaplici měli poprvé vystoupení a byli velice rádi za skvělé publikum. Jeden ze zakládajících členů prozradil, že se v minulosti zúčastnili soutěže X-Factor, kde se dostali do posledních top 4 týmů.

Jako poslední kapela vystoupila skupina Melodikum z Českých Budějovic. Kapela hraje teprve 3 roky a do jejich vystoupení vždy vkládají veškeré úsilí a energii, aby byl zážitek z poslechu co nejlepší. V jejich repertoáru zazněly nejen nestárnoucí české hity, ale také i aktuální hity ze světových hitparád, o kterých se mnozí domnívají, že jsou v podání živé kapely těžko hratelné.

Všem účinkujícím a i těm, kteří se sem přišli pobavit, se velice líbilo a těší se na další ples.