Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Rekordní účast přinesla beach volejbalový maratón

V sobotu 15. srpna se v areálu kaplického koupaliště uskutečnil 5. ročník turnaje „Kaplický beach na koupáku“. I když to podle předem podaných přihlášek tak nevypadalo, do turnaje se nakonec přihlásilo rekordních 14 týmů. Osm do kategorie „Skoro profíci“ a šest do kategorie „Nadšení amatéři“. Zajímavostí bylo, že v kategorii „amatérů“ se turnaje zúčastnil rodinný tým rodačky z Kaplice nyní žijící v Německu a tým složený z našich ukrajinských spoluobčanů, turnaj tak získal „mezinárodní punc“!


Rekordní účast přinesla beach volejbalový maratón
0 1.9.2022 473x Ze sportu

Poté co byli „profíci“ rozlosováni do dvou čtyřčlenných a „amatéři“ do dvou tříčlenných skupin začal pravý beachvolejbalový maratón, který se protáhl až do podvečerních hodin. 

Bylo dohodnuto, že všechny zápasy se budou hrát na dva vítězné sety do 21 bodů a případný rozhodující 3. set do 15 bodů. Průběh turnaje ukázal, že jeho účastníci si chtěli hru opravdu užít a většina zápasů tak končila třetím rozhodujícím setem. Již ve skupinách byly k vidění krásné zápasy hodné svou kvalitou zápasů finálové části turnaje. Do semifinálových bojů však mohly postoupit pouze první dva týmy ve skupinách, které se pak utkaly křížem v zápasech o finálový boj a o boj o třetí místo. Týmy, které ve skupinách skončily na 3. a 4. místě se vzájemně utkaly o konečné 5. – 6. a v případě „profíků“ i o 7. – 8. místo.

V kategorii „Nadšení amatéři“ nakonec zvítězil tým s názvem „Mánes“ složený z mladých kaplických florbalistů, kteří prošli celým turnajem bez jediné porážky a ukázali tak svou sportovní všestrannost.

V kategorii „Skoro profíci“ útočil na třetí prvenství v turnaji za sebou rodinný tým Theierových „Týři“, avšak ve finále podlehl po velkém boji 1:2 na sety novým účastníkům turnaje týmu „F poli“. O vyrovnanosti turnaje v této kategorii svědčí skutečnost, že rodinný tým Ballákových „Bali“, který nakonec skončil na 7. místě byl jediným v celém turnaji, který ve skupině porazil budoucí vítěze.

Vítězi však byli všichni, kteří si přišli užít atraktivní sport v krásném prostředí kaplického koupaliště a kteří svými výkony a nasazením přispěli k nejlepší úrovni turnaje v jeho pětileté historii.

Nezbývá než za účast a výkony všem účastníkům poděkovat a pozvat je za rok na 6. ročník turnaje.